fredag, april 15, 2005

4.1 Personlig blogg

” (…) ofte skrevet som dagbøker på nett. Noen slike blogger fokuserer på spesielle interesseområder som gjerne speiler redaktørens egne interesser. Du finner personlige blogger om alt fra akvariefisk til åndejakt.”(Leveraas, 2004)

Vi har sett på My boyfriend is a twat og Ines infame innfall. Begge kan betegnes som dagbøker på nett, og følger sjangertrekkene Leveraas bruker. Temaet i blogger av denne typen er gjerne personlige funderinger, hverdagsfilosoferinger, tanker rundt hendelser i livet til forfatterne. Et typisk eksempel er My boyfriend is a twat hvor Zoe skriver om seg selv og sin familie, da særlig kjæresten, alias the twat.

Sjangeren grenser opp til dagboksjangeren. Den er dermed relativt privat, men forfatteren vet at teksten blir synliggjort, og velger selv hvor personlig innholdet i teksten skal være. Det er ikke noen klar målgruppe, siden man henvender seg til alle. I de bloggene vi har sett på er forfatterne bevisst på språket de bruker. Det brukes ofte metaforer, ironi og humor. Zoes poster i My boyfriend is a twat har trekk av essay og kåseri, mens i Ines infame innfall er teksten mindre personlig og det brukes aforismer.

Ved at tekstene oppleves som realistiske skapes et tettere bånd til leseren, særlig i My boyfriend is a twat. Gjennom Ines infame innfall får vi ikke et like personlig forhold til bloggeren. Hun skriver også om seg selv, og om ting som skjer rundt henne, men i et mer distansert språk.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Good design!
[url=http://ksvcbipt.com/dneo/gzsp.html]My homepage[/url] | [url=http://mwqfwzzd.com/bpiw/adkj.html]Cool site[/url]

13:34  
Anonymous Anonym said...

Well done!
My homepage | Please visit

13:35  
Anonymous Anonym said...

Great work!
http://ksvcbipt.com/dneo/gzsp.html | http://khdzdosn.com/eokt/cpox.html

13:36  
Anonymous Anonym said...

hvorfor ikke:)

00:14  

Legg inn en kommentar

<< Home